Webwinkel opzetten
lightspeed ecommerce
Webwinkel Opzetten.nl | Zelf een webwinkel beginnen

Klanten vinden via affiliates

Zelf hard op zoek gaan naar klanten is leuk maar misschien is het nog wel leuker als andere mensen voor jou op zoek gaan naar klanten. Bijvoorbeeld voor een provisie, een gedeelte van de door hen gevonden omzet. Online worden deze ook wel affiliates genoemd.

De werkwijze van affiliates

Op het internet zijn vele duizenden websites die soms over hetzelfde onderwerp gaan als die van jou(w webwinkel) maar die je niet ziet als concurrent. Bijvoorbeeld omdat het gaat om websites die puur gericht zijn op informatie. Zoals websites die men gemaakt heeft om te vertellen over een eigen hobby, sport of levenswijze. Veel weblogs bijvoorbeeld zijn gestart zonder directe commerciƫle gedachte. Veel van dit soort websites hebben enorm veel bezoekers. Potentiƫle kopers.

Nu kan je zo'n website simpelweg vragen om een linkje uit te wisselen of om jouw webwinkel in een zonnig daglicht te zetten maar voor hen heeft dat geen nut en het kan ook nog eens nogal naief overkomen. Zij weten best dat jij dan opeens geld kan verdienen met hun bezoekers. Voor hen interessanter is het als je ze vraagt jouw webwinkel in een zonnig daglicht te zetten en hen daar bijvoorbeeld 5% van de omzet over terug betaalt. Zo weet jij zeker dat je enkel hoeft te betalen als zij werkelijk klanten sturen en voor hen is het misschien een extra stimulans om jou op goedgelezen paginas te noemen. Zo'n 'omzet-betaalsysteem' kun je zelf in je webwinkel inbouwen of je kunt je simpelweg aansluiten bij een affiliatebureau die dit voor jou uit handen neemt. Enkel zul je dan wel iets meer moeten betalen want het affiliatebureau wil er natuurlijk ook wat aan overhouden.

Bekende affiliatebureaus

Zelf een affiliatesysteem bouwen kan al snel duizenden euro's kosten en dan moet je ook nog op zoek gaan naar goede affiliates. In sommige gevallen kan dat interessant zijn maar online blijkt dat zelfs grotere webwinkels die gebruikmaken van affiliates daarvoor speciale affiliatebureau's inschakelen. Bekende affiliatebureau's zijn onder andere:
Daisycon
www.m4n.nl
www.tradetracker.com

Aanmelden met een webwinkel is bij affiliatebureaus is over het algemeen vrijblijvend en gratis. Je hoeft pas te gaan betalen als er ook werkelijk omzet wordt gemaakt en de affiliates hun dienst hebben bewezen. Je hoeft dan niet langer zelf op zoek te gaan naar affiliates. Meestal kun je vooraf eerst de affiliate goedkeuren. Zo weet je altijd welke websites jouw webwinkel promoten en kun je hier goed zicht op houden. De affiliatebureaus helpen je met het maken van reclamemateriaal, zoeken van een goed tarief voor affiliates en promoten zo jouw affiliateschap. Sommmige affiliatebureaus hebben enkele voorwaarden. Zoals een minimum aan verkopen of eerst een handmatige goedkeuring van de website. Maar let op. Als ze dit bij jou als webwinkelier doen zullen ze waarschijnlijk ook kritisch zijn op hun affiliates en dat is waarschijnlijk alleen maar welkom!