Webwinkel opzetten
lightspeed ecommerce
Webwinkel Opzetten.nl | Zelf een webwinkel beginnen

Uitbreiden naar het buitenland

Het internet kent geen grenzen en als webwinkelier beslaat je afzetmarkt de hele wereld. Ecommerce is een branche die als geen ander de mogelijkheid biedt om internationaal te ondernemen. Het zou zonde zijn om hier als webwinkelier geen gebruik van te maken.

Je kunt natuurlijk achterover leunen en hopen dat ook consumenten uit het buitenland je webwinkel weten te vinden en er succesvol iets aan weten te schaffen.Wil je de internationale mogelijkheden echter optimaal benutten dan zul je je moeten verdiepen in de landen waar je je product wilt verkopen en zorgen dat het aankoopproces ook voor consumenten uit deze landen op rolletjes loopt.

Buitenlandse wetten en regels

Elk land kent zijn eigen regels en wetten op het gebied van ecommerce. Het is belangrijk hiervan op de hoogte te zijn. Online betalen kan problemen met zich meebrengen voor buitenlandse consumenten.Weet daarom welke betaalmiddelen gebruikt worden in het land waar je wilt verkopen en bied deze waar mogelijk aan in je webwinkel. Zorg ook voor een goede vertaling van je website.

Uitbreiden naar België, Duitsland of de UK

Wil je verkopen in België, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk? Wij zetten de belangrijkste punten met betrekking tot online verkopen in deze landen voor je op een rijtje.