Webwinkel opzetten
lightspeed ecommerce
Webwinkel Opzetten.nl | Zelf een webwinkel beginnen

PayPal-betalingen in je webwinkel

PayPal is een veelgebruikt betaalmiddel voor webwinkels. Het heeft inmiddels honderden miljoenen geregistreerde gebruikers van wie er ruim 110 miljoen actief zijn. In 190 landen is de dienst beschikbaar en er kan via PayPal met 19 verschillende valuta betaald worden. PayPal is hiermee hard op weg marktleider te worden in online betalingen.

In Nederland heeft een op de vier online kopers een PayPal-account en 36% van de webwinkels biedt de mogelijkheid met PayPal te betalen. PayPal wint snel terrein in Nederland en het is dus ook voor nationale betalingen handig om PayPal-betalingen mogelijk te maken in je webwinkel.

Wat is PayPal precies?

PayPal maakt het mogelijk betalingen te doen en ontvangen zonder daarbij je bankrekening- of creditcardnummer bekend te maken aan klant of leverancier. Als PayPal-gebruiker open je een persoonlijk account. Klanten kunnen betalingen via hun eigen PayPal-rekening op jouw PayPal-rekening storten.

De consument stort via zijn bankrekening geld op zijn eigen PayPal-rekening en betaalt met dit tegoed, of koppelt de rekening aan zijn bankrekening of creditcard. Deze koppeling komt tot stand binnen het PayPal-systeem en ook de klant geeft dus nooit zijn of haar rekening informatie aan de verkoper. Dit is voor veel consumenten een groot voordeel van het betalen met PayPal.

Wat kost PayPal?

Voor de koper kost betalen met PayPal niets extra's, tenzij de creditcard gebruikt wordt voor PayPal-betalingen en hiervoor creditcardkosten in rekening worden gebracht. Als verkoper betaal je wel voor het ontvangen van betalingen via PayPal. Je betaalt €0,35 en 1,5 tot 3,4% van het bedrag dat je ontvangt. De kosten varieren afhankelijk van je maandelijkse omzet met PayPal. Dit geld gaat naar PayPal.

Internationale betalingen brengen extra kosten met zich mee. PayPal hanteert voor het converteren naar andere valuta een wisselkoers voor de detailhandel die wordt bepaald door PayPal. Hierbij betaal je een marge van 2,5% bovenop de wisselkoers.

Er zijn verder voor zowel koper als verkoper geen opstart- of abonnementskosten verbonden aan het gebruik van PayPal

Hoe pas je PayPal toe in je webwinkel?

De eerste stap naar het aanbieden van PayPal als betaalmiddel in je webwinkel is het openen van een PayPal-rekening. Dit is gratis en als webwinkelier kun je kiezen voor een speciale zakelijke rekening.

Een zakelijke rekening is niet noodzakelijk om betalingen te ontvangen. Ook met een privérekening kun je geld ontvangen maar er is een limiet op het aantal creditcardbetalingen dat je per jaar kunt ontvangen. Ook het totaalbedrag van transacties per jaar kent een limiet via een privérekening.

Er is ook de premier-rekening. Met deze rekening kun je onbeperkt creditcardbetalingen ontvangen en heb je een hoog transactievolume. Je kunt met een premier-rekening zakelijke transacties verrichten onder je eigen naam.

Een zakelijke rekening staat op naam van een bedrijf en is toegankelijk voor meerdere gebruikers. Verder biedt de rekening je alle mogelijkheden van de privé- en premier-rekeningen.

Een rekening open je via PayPal.nl. Vervolgens kun je PayPal op verschillende manier integreren in je webwinkel. Je kunt ervoor kiezen de integratie zelf te doen. Je maakt dan standaard betaalknoppen aan met behulp van HTML-codes. Ook kun je je eigen knoppen aanmaken met behulp van API's. Dit zijn speciale codes die beschikbaar gesteld worden om de knoppen naar wens aan te passen.

Wanneer je gebruik maakt van webwinkelsoftware zoals Magento of Cubecart dan kun je PayPal via deze software integreren in je webwinkel. Ook kunnen webhostingbedrijven je helpen bij het toepassen van PayPal in je webwinkel.

Meer informatie over het integreren van PayPal in je webwinkel en het aanmaken van betaalknoppen vind je op de PayPal-website.

Geld overmaken van je PayPal-rekening naar je bankrekening
Het geld dat op je PayPal rekening staat kun je natuurlijk gebruiken om aanschaffen te doen via het internet. Net zoals je klanten kun je zelf ook met deze rekening online betalen. Als het bedrag op je PayPal-account groot wordt en je wat over wilt maken naar je bankrekening dan kan dit gemakkelijk en zo vaak als je wilt.

Als je je bankrekening gekoppeld hebt aan je PayPal-rekening dan kies je in je account: mijn rekening - opnemen - overschrijven naar bankrekening. Je kunt zo gemakkelijk je geld over laten schrijven naar je bankrekening.